Ushqehuni shëndetshëm gjatë periudhës së trajtimit onkologjik

Kërkimet e fundit kanë treguar se ushqimi jo i mërë është përgjegjës për pothuajse 1/3 e numrit të përgjithshëm të sëmundjeve malinje, prandaj, vëmendja ndaj këtij rrezik faktori shfaqet si një nga segmentet më të rëndësishme në trajtimin e pacientëve me kancer.

Konsumimi i produkteve të shëndetshme para, gjatë dhe pas trajtimit, mund t’ju ndihmojë të ndiheni më mirë dhe të shëroheni më shpejt.  Ushqimi i balancuar mirë, është veçanërisht i rëndësishëm për shkak se kjo diagnozë serioze  ka një karakter epidemik, mund të shkaktojë edhe humbjen e oreksit.