utanazi edhe për të alkoolizuarit

Një 41-vjeçar ka zgjedhur t’i japë fund jetës së tij në vend që të jetojë si i alkoolizuar. Ai ka kryer vetëvrasje të asistuar nga mjekët. Mark Langedijk vendosi t’i japë fund jetës, pasi ishte e vetmja mënyrë që t’i shpëtonte varësisë ndaj alkoolit.

“Marku e vendosi vetë ditën e vdekjes dhe ishte duke qeshur, pirë birra dhe ngrënë sanduiç pak para se të vinin mjekët për t’i injektuar ilaçin që shkaktonte vdekje të menjëhershme të tij”, tregon i vëllai.

Holanda e ka zgjeruar edhe më shumë fashën e eutanazisë. Para 16 vitesh, ku edhe aprovoi për herë të parë ligjin e eutanazisë (vdekjes së asistuar nga mjekët), ai aplikohej vetëm për njerëzit që vuanin nga dhimbje vazhdueshme dhe të padurueshme , ndërsa tani është zgjeruar edhe për shumë probleme të tjera, përfshirë edhe izolimin social dhe vetminë.

Një rast i tillë është vdekja e asistuar e një femre rreth të 20-ve, e cila kishte qenë viktimë e një abuzimi seksual në fëmijëri. Vajza nuk mund të jetonte me traumën që i kishte lënë kjo ngjarje dhe, sipas mjekëve, gjendja e saj ishte e pashërueshme, prandaj kishte vendosur t’i jepte fund jetës.