VIDEO/ Artan Hoxha tregon ‘live’ mullirin e kanabisit: Shqipëria ka një ‘brand’ të vetin

Gazetari Artan Hoxha ka sjellë sot në emisionin “Të paekspozuarit” një souvenir të veçantë: një aksesor për përgatitjen e cigares së hashashit me foton e revolucionarit Ernesto “Che” Guevara.

Hoxha tha se pas goditjes së Lazaratit dhe Dukagjinit në 2014 pati një 5-fishim të çmimit të kanabisit në tregun evropian.

“Shqipëria tashmë ka një brand të vetin. Shqipëria prodhon një kanabis të vetin që dallon nga kanabisi në vendet e tjera. Së pari për përqendrimin e THC, përqendrimin e saj që ka bima; për kohën që ka bima për tharjen. Një qytetar që pi kanabis në BE e dallon menjëherë që ky është kanabisi që vjen nga Shqipëria”, shtoi Hoxha.

Gazetari investigativ Artan Hoxha tha se kanabisi shoqërohet edhe me produkte të tjera, duke demonstruar publikisht edhe nxjerrjen e masës për një cigare kanabis me anë të mullirit-suvenir.

“Ky është një mulli i kanabisit. Si në lokale që të japin një teke, kjo është masa e një cigareje kanabisi. Kjo është prej bakri. Në pjesën e poshtme vihet boçja dhe kur e rrotullon del masa për një cigare. Kanabisi në treg shoqërohet edhe me aksesorë të tjerë. Kur çmimi i kanabisit në treg u rrit, edhe kërkesa për këto”, tha ai.

Hoxha ka rrëfyer se Turqia deri në shtator, e merrte kilogramin e kanabisit shqiptar me 4 mijë euro, por ky çmim ka rënë. Ai tha se me goditjen e Lazaratit nuk u goditën grosistët e mëdhenj.

“Aktualisht Turqia e merr me 2 mijë euro. Menjëherë ka rënë çmimi. Goditja e Lazaratit nuk shkoi lart, shkoi poshtë. Nuk u goditën grosistët e mëdhenj. Sot nuk është problem për ta kultivuar, por për ta prodhuar me një cilësi më të mirë dhe për ta futur me çmim më të mirë në treg”, tha ai.