Video-Opinion/ Malaj: Fabrika ka një teknologji të vjetër, rreziku që shkakton është perceptim i përgjithshëm

Arben Malaj, Rektor i “Universitetit Luarasi”, theksoi në Opinion se me uzinën e Ballshit jam marrë me statusin e ministrit të Ekonomisë, ka qenë kohë e shkurtër, por ka qenë shumë intensive dhe kjo vjen pasi ajo uzinë ka pasur, herë pas herës, probleme me sigurinë e saj.

Malaj bëri me dije se është menduar se për të modernizuar uzinën janë marrë nisma për t’a privatizuar dhe janë testuar, vetëm në vitin 2004 ne kemi pasur ekspertizë nga Banka Botërore për vlerën e uzinës që kishte në treg.

Ai theksoi se vlera që dha IFC-ja ishte 5 milion dollarë për fabrikën e vajrave, ndërsa pati një luftë të tmerrshme në parlament që njerëzit e korruptuar duan ta shesin për një cop bukë dhe përfundimisht ne morën vendimin që t’a shtynimin pasi ishim edhe përballë zgjedhjeve.

“Problemi qëndron se fabrika e prodhimit të thellë të naftës është e vitit 1978, sigurisht, aksidente do ketë, vetëm para pak ditësh ndodhi edhe në Gjermani. Por nuk mund të pranojmë se shkalla e kredibilitetit teknologjik e investitorëve dhe sidomos e atutoriteteve shtetërore është e njëjtë, pra ajo që thoshte i ndjeri në familje se jemi në rrezik, është një perceptim i përgjithshëm”.

Shiko videon: