Virusit Zika po i afrohet fundi

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka deklaruar sot, e premte, se virusi Zika dhe komplikimet neurologjike nuk përbëjnë më urgjencë ndërkombëtare, por thuhet se do të vazhdojnë punën në shpërthyer nëpërmes një “programit të fuqishëm” parandalimi.

“Virusi Zika dhe pasojat e asocuara mbeten një sfidë e rëndësishme përherë në shëndetin publik, që kërkon veprim intensive”, thuhet në WHO.

Ata më tej thanë se nuk po e përulin keqësimin e virusit Zika, duke vënë në punë një program të punës që, sipas WHO, do të bllokonte virusin aty ku është.