2 luftanije amerikane dhe 4 mijë marinsa mbërrijnë në Mesdhe

Katër mijë marinsa amerikanë dhe kanë mbërritur në Detin e Mesdheut pas kalimit në Kanalin e Suezit, sipas një njoftimi nga marina amerikane.

Flota ushtarake “Wasp ARG” , e cila është e përbërë nga 2 luftanije të llojeve të ndryshme dhe një nëndetëse , u bashkua me operacionet Flotës së gjashtë  amerikane të enjten, sipas komandantit F. Byron Ogden.

“Pas përfundimit të një misioni të mëparshëm ARG-ja tani do të mbështesë misionin e sigurisë detare në Detin Mesdhe. Kjo zonë detare është jetike për ekonominë tonë globale dhe mbetet e sigurt për shkak të marrëdhënieve të forta mes flotave që veprojnë së bashku këtu, “tha Ogden.

Ky grup është bashkuar me flotën e gjashtë amerikane në Mesdhe,  pasi kaloi më shumë se tre muaj në misionet në Libi. shkruan “RT”.

Me seli në Napoli, Itali, Flota e gjashtë amerikane “kryen mbikqyerjen e plotë të operacioneve detare, shpesh në bashkëpunim me aleatë,dhe partnerët e përbashkët ndërinstitucional me qëllim zbatimin e interesave kombëtare për sigurisë dhe stabilitetin në Evropë”, sipas të marinës amerikane./SYRI.net/

ImageImage