20 shtetet më të mira për të jetuar

Amerika është një prej shteteve ku të gjithë do të dëshironin të jetonin. Mirëpo, sipas një studimi të kryer nga “TransferWise” në vitin 2016, më shumë se gjysma e të rriturve të grupmoshës 18-34 vjeç janë shprehur se po shohin mundësinë për tu larguar nga SHBA-ja.

Ndërsa një studim i realizuar nga “BAV”, “University of Pennsylvania’s Wharton School” dhe “News & World Report”, tregon vendet më të mira për të jetuar. Për të realizuar këtë studim janë marrë në pyetje 6 mijë të rritur jo më shumë se 35 vjeç, në Amerikë, Azi, Europë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë.

Në vend të parë renditet Australia, e ndjekur nga Kanadaja dhe në vend të tretë renditet Italia. Listës nuk i mungojnë as shtete si SHBA-ja, Gjermania apo edhe Japonia, ndonëse kjo e fundit renditet në vendin e 20-t.

1 Australi

2 Kanada

3 Itali

4 Zelandë e Re

5 Suedi

6 Holandë

7 Britani e Madhe

8 SHBA

9 Irlandë

10 Spanjë

11 Francë

12 Danimarkë

13 Portugali

14 Gjermani

15 Luksemburg

16 Austri

17 Singapor

18 Greqi

19 Argjentinë

20 Japoni.