Aksidenti në Vlorë/ Gjykata lë në burg përgjegjesin e sigurimit

Arrest shtëpie ka vendosur sot Gjykata e Vlorës për shtetasin Tomorr Cena, drejtues teknik në punimet ku humbi jetën 18-vjeçari Kristi Panajoti në aksidentin në Vlorë mbrëmjen e së shtunës.

Ndërsa arrest me burg u dha për shtetasin Ilirjan Takmazi me detyrë Përgjegjes i Sigurimit Teknik.

Sipas prokurorisë firma ndërtuese dhe dy inxhinierët akuzohen për shkelje të rregullave në punë dhe mosrespekim të kontratës.

I pranishëm në sallën e gjyqit ka qenë edhe i pandehuri Tomorr Cena.

Avokati i Tahmazit, tha se ndalimi është i paligjshëm nga ana e organit të akuzës pasi klienti i tij është paraqitur në polici për të sqaruar me detaje se rregullat e sigurimit teknik janë në rregull. “Nëse do ishin brenda limitit të shpejtësisë nuk do kishte ndodhur aksidenti” tha avokati i tij.