Ata që nuk kanë përvojë në seks, duhet ta lexojnë këtë

Në vijim do lexoni disa këshilla të “Cosmopolitan” për ato persona që nuk kanë asnjë përvojë seksuale deri më sot
Nëse do të ndiqni këto këshilla hera e parë do të jetë e kënaqshme!

Së pari ndjeni siguri

Është mjaft e rëndësishme që të ndjeni të sigurt përpara seksit. Siguroni që partneri juaj ka përdorur prezervativ se sëmundjet ë ndryshme mund të transmetohen gjatë aktit seksual. Gratë e virgjëra kanë gjasa më shumë për t’u infektuar se sa meshkujt, në raste mospërdorimit të masës mbrojtëse.

Mos mbani shpresa të larta se seksi është i mrekullueshëm që në herën e parë

Seksi në përgjithësi përmirësohet me kalimin e kohës. Pasi të njiheni me partnerin dhe të mësoni trupin e tij, do ndiheni më të rehatshëm. Pra, s’ke pse ndjen presion për të kaluar një natë fantastike ndonjëherë, sepse ky është vetëm fillimi. Do kesh net pafund të mrekullueshme.

Merr frymë

Për here të pare seksi mund të jetë e tensionuar, për të mos përmendur që mund të jetë edhe i dhimbshëm. Duke marrë frymë thellë vazhdimisht mund t’ju ndihmojë të relaksoheni në mënyrë që të vazhdoni mbrëmjen.

Mos harroni të shijoni parapërgatitjen përpara seksit

Të gjitha gjëra që të çon deri në pikën e të bërit marrëdhënie seksuale si p.sh e puthura, prekja, seksi oral, bëjnë pjesën ë përvojën seksuale. Kjo nuk është vetëm një akt seksual por dhe një mësim një eksperiencë.

Sigurohuni që jeni eksituar mjaft para aktit seksual

Duhet të eksitoheni mirë përpara aktit seksual. Nëse jeni shumë e thatë, partneri do të ketë problem në depërtimin e organit gjenital në organin tuaj. Gjithashtu, do të ndiheni siklet, dhe fërkimet mund të çajnë prezervativin. Pra, është e këshillueshme të mbani lubrifikant me bazë uji në dorë vetëm në rast se jeni shumë e thatë.

Rënkoni me zë

Le ta dijë partneri se çfarë fjalësh ju bëjnë të ndjeheni mire dhe çfarë jo. Meshkujt I pëlqejnë femrat ekspresive, kështu që nuk do turpëroheni.

Mos mendo se është ekspert

Ai mund të ketë shumë informacione në lidhje me seksin nga pornografitë apo nga tregimet e miqve e tij. Por ai është po aq i shqetësuar me faktin se do ju kënaq me seksin e tij apo jo.

Mos prit të arrish në orgazmë

Sigurisht që është gjë e madhe nëse do të arrini në orgazmë. Por, shumica e grave nuk kanë kulm për here të parë me një djalë të ri. Orgazma vjen me një ndjenjë rehatie, relaksi dhe njohuri specifike të trupave të njëri-tjetrit. Por kjo kërkon kohë.

Penisi tij mund të mos funksionojë

Meshkujt disa here kanë shumë derdhje nga ereksionet. Por kjo s’është problem, pasi mund të provohet disa here akti. Mjafton të keni dëshirën për të bërë seks.