Berisha: Akt mafioz i Ramës përkthimi i Vettingut gabim. Më skandaloze heshtja e ambasadores Vlahutin

Ish-kryeministri Sali Berisha ka komentuar falsifikimin e ligjit të Vettingut në versionin anglisht që është dërguar në Komisionin e Venecias. Sipas tij, ky është një akt mafioz i dyshes Rama-Xhafaj që nuk ka asnjë vlerë europiane.

Por për ish-kryeministrin Berisha më skandaloze është heshtja e ambasadores së KE në Tiranë, Romana Vlahutin. Sipas Berishës, kjo e fundit është e njohur për njanësinë e saj shembullore në këtë proces.

Deklarata e plotë e ish-kryeministrit Sali Berisha në Facebook:

Falsifikimi nëpërmjet përkthimit, me shtim fjalish në anglisht që nuk ekzistojnë, në tekstin e neneve të Kushtetutës nuk është standard europian, por antieuropian. Ky është një akt mafioz korruptiv dhe i turpshëm, poshtërues për Shqipërinë, i mafies qeveritare, që meriton ndëshkim.

Ekzekutimi i këtij akti korruptiv skandaloz është realizuar nga Rama-Xhafa nëpërmjet segmenteve të caktuara të misionit të Euralius!

Sulmet që iu bënë opozitës nga Rama, e cila konstatoi se tekstit të neneve të Kushtetutës, të dërguar në Komisionin e Venecias në variantin anglisht, i janë shtuar fjali që nuk janë votuar në parlament, dëshmojnë se ky është një veprim mafioz korruptiv i tij.

Por dhe heshtja para këtij skandali e ambasadores Vllahutin, e njohur tashmë për njëanësinë e saj shembullore me qeverinë, flet jo pak dhe e akuzon dhe këtë të fundit.

I bëj thirrje Komisionit Europian të hetojë shkaqet dhe rrethanat e këtij akti korruptiv mafioz të qeverisë në bashkëpunim me segmente të misionit të Euralius në Tiranë, që nuk ka asgjë të përbashkët me vlerat dhe parimet europiane!