Dorëheqja e Matteo Renzit trondit tregjet evropiane të aksioneve dhe bursave

Tregjet e aksioneve evropiane ranë ndjeshëm pasi Kryeministri italian, Matteo Renzi, deklaroi mëngjesin e kësaj të hëne, se do të japë dorëheqjen, pas humbjes dërrmuese në referendumin mbi reformën kushtetuese.
Renzi ka konfirmuar se do të japë largohet pasi gati 60 për qind e italianëve votuan kundër ndryshimeve të tij kushtetuese

Investitorët janë të shqetësuar mbi mundësinë e zgjedhjeve të reja në ekonominë e tretë më të madhe të euros dhe mbi ndikimin që mund të ketë paqëndrueshmëria politike në sistemin e “brishtë” bankar.
Aksionet europiane pësuan një ulje me 0, 05 përqindje por ato që pësuan tronditjen më të madhe ishin rezervat bankare që ranë me 1.2 për qind, shkruan “The Independent”

Bursat italiane ranë gati me 2 për qind, por shqetësimet politike u shpërndanë edhe jashtë kufijve italinë, në Gjermani, Francë dhe në Britaninë e Madhe, të cilat pësuan një rënie nga 0.8 për qind deri ne 1.3 për qind.