FOTO/ Njihuni me ushtaret simpatike të Ukrainës në vijën e frontit

Këto foto tregojnë ushtaret joshëse duke mbrojtur Ukrainën nga kriza në lindje të vendit. Gratë e veshura me kamuflazh, me pushkë dhe mitraloz në krahë, duke mbrojtur atdheun e tyre, pas një ndryshimi të rregullave që i lejoi ata të marrin armët.

Ato po mbrojnë Ukrainën pas aneksimit të gadishullit të Krimesë nga Rusia, 2 vjet më parë. Në pjesën më të madhe të luftës, e cila nisi në pranverë të vitit 2014, forcat zyrtare të qeverisë nuk i kanë lejuar gratë të luftojnë në vijën e frontit.

Megjithatë në qershor të këtij viti ushtria ukrainase ndryshoi rregullat e veta për gratë, të cilave më parë u ishin dhënë vetëm punë të tilla si mjeke lufte, kuzhiniere dhe kontabiliste.

Tashmë ata mund të emërohen si komandante ushtarake të automjeteve, komandante mortajash apo snajperësh.

Femrat aktualisht përbëjnë 8.2% të ushtrisë ukrahinase me një numër rreth 17.000.