Godasin sërish ‘ekspertët e Euralius’. ‘Oficer’ në shqip = ‘Avokat’ në anglisht

Përkthimi në mënyrë të gabuar nga Euraliusi i ligjit të Vettingut të miratuar nga Kuvendi i Shqipërisë dhe të dërguar në Komisionin e Venecias, ka sjellë edhe gafa nga më qesharaket në këtë dokument.

E njëri prej tyre është edhe fakti se ekspertët e Euraliusit nuk e kanë bërë dot dallimin e një oficeri policie dhe të një avokati.

Në fakt të dy këta janë përballë njëri-tjetrit e nuk kanë të përbashkëta, por për ekspertët që kanë përthyer Vettingun të dërguar më pas në Venecia, “Oficeri” dhe “Avokati” janë e njëjta gjë.

Image