Habiten ekspertët, rënie spektakolare e papunësisë në SHBA

Krijimi i punësimit shumë dinamik dhe niveli i papunësisë në nivelin më të ulët prej nëntë vitesh në tregun amerikan të punës duket se nuk është prekur aspak nga pasiguritë rreth zgjedhjeve presidenciale të nëntorit.

Shifra me spektakolare e raportit të publikuar sot nga Ministria e Punës në SHBA përkon me nivelin e papunësisë, që ka rënë me 0,3 pikë në raport me muajin tetor duke arritur në 4,6 për qind, një nivel i paprecedentë që prej gushtit 2007, para se të fillonte kriza financiare botërore.

Kjo rënie, që ka habitur krejtësisht analistët, pa dyshim që shihet me shumë zili në eurozonë ku niveli i papunësisë sapo kaloi nën 10 për qind.