Irena Papas: Jam shqiptare dhe Peloponezi ka plot shqiptarë

Dy aktorët e mëdhenj të filmit  “Odisea” ose aventurat e Uliksit, janë shqiptarë.

Natyrisht që i madhe Bekim Fehmiu dihej por një deklarat më se e sinqertë dhe plot dashuri për kombësinë e saj është ajo e Irena Papas, Penelopa mbretëresha e Itakës.

Irena: “I ngjaj sime mëje. Nëna ime, është esmere si unë. Ajo vjen nga Epiri, ndërsa im atë vinte sipas gjasave nga Shqipëria. Ndoshta jam Shqiptare, ose gjysmë Shqiptare. Peloponezi është përplot me Shqiptarë. Edhe nëna ime, që tashmë është 73 vjeçe, mësonte greqishten. Por tashmë është edhe një shkrimtare, shkruan përralla shumë të bukura.
En – Albanians gave Greek light. Irena Papa of Albanian origin and says Arvanites are Albanians
Irena: “I am like my mother. My mother, as I was dark complexion. It comes from the mainland, while my father was most likely from Albania. Perhaps I am Albanian, half or Albanian. Peloponnese is full of Albanians. Even my mother, who is now 73 years old, taught Greek. But now is also a writer, he wrote many beautiful stories
Titulli: Le regine del cinema ( Mbretëreshat e kinemas)
Autori: Costanzo Costantini

Image result for Papas dhe fehmiu

Image result for Papas dhe fehmiu

Image result for Papas dhe fehmiu

Image result for Papas dhe fehmiu