Ja kush është 18-vjeçarja shqiptare që u shpall ‘Ambasadore Nderi’ në Kamboxhia

Orhidea Rama, kosovarja e parë që shpallet “Ambasadore Nderi” në Cambodia.

Është vetëm 18 vjeçe dhe ushtron profesionin e profesoreshës. Ka qenë në disa intervista kohëve të fundit edhe në vendlindje.

Ajo me datën 01.12.2016 u nderua me çmimin “Ambasadore nderi” nga AUPP (American University of Phnom Penh), në të cilin edhe përfundon studimet, si dhe nga dy ministritë e Cambodia-s, ajo e Informacionit edhe e Edukimit.

Për shumë nga ju që nuk e njihni, Orhidea prej 4 vjetësh jeton në Cambodia, shtet në juglindje të Azisë. Numri i shqiptarëve me dedikime botërore po rritet, e njëra ndër femrat që po tregon sukses edukimi jashtë vendit është edhe Orhidea.