Këta janë 9 VIP-at e prekur nga AIDS (Video)

9 personazhe të famshëm botërorë janë infektuar me AIDS. Ne po ju sjellim rastet e 9 prej tyre. Freddie Mercury, vokalisti i rok grupit Queen, ishte 45 vjeçar kur ndërroi jetë nga SIDA, në vitin 1991.

Aktori Rock Hudson ishte në mesin e personave të parë të famshëm që ka vdekur nga kjo sëmunde. Vdekja e tij në moshën 59 vjeçare e ka bërë shoqen dhe kolegen e tij Elizabeth Taylor ta kalojë pjesën tjetër të jetës së saj duke mbledhur fonde për studimet rreth kësaj sëmundjeje. Aktorja Amanda Blake, ndërroi jetë në moshën 60 vjeçare. Aktori dhe regjisori britanik Tony Richardson, ka vdekur nga AIDS në vitin 1991.

Ish lojtari i NBA, Earvin “Magic” Jophnson, në vitin 1991 njoftoi publikun se ishte diagnostikuar me HIV. Ai krijoi fondacionin “Magic Johnson”, që ta luftojë këtë virus dhe të rrisë vetëdijesimin rreth tij. Legjenda e baletit Rudolf Nureyev, ka vuajtur nga një rast i avancuar i Sidës dhe vdiq në vitin 1993 në moshën 54 vjeçare.

Chuck Panozzo nga grupi Styx, njoftoi në vitin 2001 se është homoseksual dhe se ishte duke jetuar me HIV. Charlie Sheen njoftoi me 17 nëntor të vitit 2015 se ishte HIV pozitiv. Danny Pintauro ka deklaruar në shtator të 2015 se ka jetuar me HIV për 12 vjet. Ai është i martuar me partnerin e tij Wil Tabares dhe tani është i përkushtuar në luftimin e HIV/AIDS.