Klauzola e çuditshme e Balotellit; 1 milion dollarë nëse nuk pështyn

Ka pasur shumë klauzola të çuditshme në futboll – por kjo, për të cilën raporton “Times”, padyshim që është më bukura: Një milionë euro për Mario Balotellin, nëse nuk pështyn asnjë kundërshtar. Kjo pikë e kontratës është zbuluar kur faqja online që zbulon detaje interesante për sa i përket futbollit, Football Leaks, ka ngarkuar kontratën e italianit në internet. Klauzola është pjesë e kontratës trevjeçare e nënshkruar nga Balotelli në gusht të 2014 te Liverpool – vetëm një vit përpara se Jurgen Klopp të shkonte në “Anfield”.

baloooo

Ja dhe pikat e klauzolës: 1 – Klubi kërkon që lojtari të sillet në mënyrën e duhur. 2 – Gjatë çdo sezoni, lojtarit nuk i lejohet të dalë nga loja me karton të kuq më shumë se tre herë. 3 – Lojtari nuk duhet të pështyjë kundërshtarin në asnjë mënyrë. 4 – Lojtari nuk duhet të sulmojë verbalisht apo të bëjë gjeste të palejuara. Nëse të gjitha pikat e klauzolës përmbushen, atëherë çdo vit lojtari do të përfitojë 1 milionë euro. por Liverpool nuk e ka paguar këtë shumë asnjëherë. Pasi që në vitin e parë sulmuesi refuzoi të ndihmonte ekipin gjatë goditjeve të këndit të kundërshtarit.