LSI i del kundër qeverisë dhe Ilir Beqajt. Ja përplasja mes tyre

Propozimi për dhënien me koncesion të shërbimit laboratorik ka ngjallur kundërshtime. LSI ka kundërshtuar edhe këtë koncesion ndërsa laborantët i kanë kërkuar ministrit të mos preket sistemi laboratorik.

Koncensioni i laboratorëve parashikon të marrë një fond prej 8 milion eurosh dhe do të zgjasë 10 vjet. Por LSI-ja ka dalë kundër këtij koncesioni.

Në dëgjesën me ministrin Ilir Beqaj, Petrit Vasili shprehu rezervat lidhur me projektin e ministrisë.

Beqaj ndërkohë u shpreh se raporti i IFC-së nuk mund të bëhet publik pasi cenon procesin e koncensionimit. LSI- ja ka paraqitur një projektligj që koncesionet të shkojnë për miratim në parlament, por deri më tani ky projektligj ka mbetur ne sirtarët e Kuvendit.

Me sa duket, në muajt e fundit të mandatit 4-vjeçar si ministër, Ilir Beqja do të japë edhe një tjetër koncesion.