LSI nis Konventën Kombëtare Zgjedhore, Meta: Modestia dhe kritika na çon përpara

Lëvizja Socialiste për Integrim ka nisur sot punimet e Konventës Kombëtare Zgjedhore, nga ku do të vendoset dhe qëndrimi që kjo parti do të ketë për koalicionin e ardhshëm zgjedhor.

Punimet i ka çelur me një fjalë përshëndetëse, Petrit Vasili, pas të cilit mes brohoritjesh e ka marrë fjalën kreu i partisë. Ilir Meta.

Ashtu si ishte parashikuar gjatë ditës së parë të Konventës nuk pati përshëndetje të kryetarëve të partive parlamentare.

Partia Socialiste nuk do të përfaqësohet nga kryetari i saj, Edi Rama, në Konventën e aleatit kryesor të saj në bashkëqeverisje, por do të përfaqësohet nga nënkryetarja e Kuvendit, Valentina Leskaj.

Ndërkaq, dje, gjatë mbledhjes së kryesisë së LSI-së, Ilir Meta i ka propozuar katër kandidatura Konventës Kombëtare, për zv/kryetari të LSI-së, Petrit Vasilin, ndërsa për Sekretar të Përgjithshëm, Endrit Brahimllarin, post që e ka mbajtur deri më tani Luan Rama.

Kreu i LSI-së ka vendosur gjithashtu që Luan Rama dhe deputetja Kejdi Mehmetaj të votohen si nënkryetarë. Gjatë mbledhjes së kryesisë, Meta ka ftuar çdo anëtar të Komitetit Drejtues Kombëtar dhe deputetë, të cilët dëshirojnë të kandidojnë në këto poste, të paraqesin kërkesë me shkrim deri sot, para orës 10:00, pranë Sekretarit të Përgjithshëm, Luan Rama.

“Është kënaqësi që zhvillojmë këtë takim, sepse është mbledhja e fundit e kryesisë së këtyre 4 viteve. Duke qenë se nesër është Konventa Kombëtare Zgjedhore e LSI-së, që do të zgjedhë Komitetin e ri Drejtues Kombëtar, dhe që do të zgjedhë kryesinë e re që do të drejtojë LSI-në katër vitet që vijnë. Me këtë rast unë shfrytëzoj këtë mundësi që t’ju falënderoj të gjithëve për bashkëpunimin e shkëlqyer që kemi pasur gjatë këtyre katër viteve me të gjithë ju, për arritjet e përbashkëta. Sidomos për suksesin e spikatur të zgjedhjeve të 23 qershorit të vitit 2013, por edhe atë të zgjedhjeve vendore të vitit 2015, ku roli, kontributi dhe angazhimi juaj ka qenë mjaft aktiv”, u shpreh Meta dje në mbledhjen e kryesisë.

Një tjetër risi do të jetë miratimi në Statutin e LSI-së i krijimit të Kryesisë Ekzekutive të LSI-së, ku përveç Kryetarit të LSI-së, Sekretarit të Përgjithshëm, Zv.Kryetarit dhe dy N/Kryetarëve, do të jenë pjesë edhe Kryetari i LRI-së dhe Kryetari i LGI-së. Votimi në Konventën Kombëtare Zgjedhore do të bëhet në mënyrë të fshehtë dhe me sistem elektronik.

Pas mbledhjes së kryesisë së LSI-së, anëtari i KDK-së dhe ish-anëtar i Kryesisë së LSIsë, Dritan Ylli, ka paraqitur kandidaturën e tij për postin e Sekretarit të Përgjithshëm të LSI-së, përballë Brahimllarit. Edhe deputetja e LSI-së, Silva Caka, ka paraqitur kandidaturën e saj për postin e Nënkryetares, përballë koleges tjetër, Kejdi Mehmetaj. Që nga viti 2013, Silva Caka është deputete e Kuvendit të Shqipërisë