Mos blini më mandarina… mbillni vet në shtëpi

Aroma fantastike dhe shija specifike e mandarinave e bën këtë frut një nga frutat më popullore dhe më të dashura të dimrit. Mandarinat kanë efekt në nxitjen e sistemit imunitar, luftojnë inflamacionin dhe plakjen.

Shumë njerëz nuk e dinë që ky frut kultivohet në shtëpi, në vazo lulesh ose në kopsht. Ne do t’ju japim informacionin e nevojshëm sesi të rritni mandarinat në shtëpi.

Mbjellja
Ju nevojitet një vazo lulesh me vrima në fund të cilat bëjnë kullimin e ujit. Vendosni gurw të vegjël në fund të vazos dhe përdorni pleh organik. Më pas vendosni farat e mandarinës dhe mbulojini mirë pa i shtypur në mënyrë që të mos i dëmtoni. Vendosni vazon në një vend me dritë.

Kujdesi:
Ju duhet që herë pas here të hidhni suplement të pasur në magnez, zink dhe hekur. Kur toka është shumë e thatë atëherë ujitini mandarina. Mos harroni të prisni degët e thyera dhe të thara. Kur ju këputni frutat e tyre bëjeni me kujdes në mënyrë që të mos shkaktoni asnjë dëmtim.

Tani ju jeni gati të mbillni dhe të konsumoni mandarinat tuaja pa pesticide dhe pa kimikate të dëmshme që mund të dëmtojnë shëndetin.