Newsweek: Shqiptaret e ndare per Trump. Kamza e shpall qytetar nderi, kryeministri Edi Rama thote se Trump është “turp i qytetërimit tonë

Ndërsa fitorja Trump ka shkaktuar protesta dhe pakënaqësi në të gjithë SH.B.A. për shkak të retorikës së tij përçarëse, Kamza nderon Trump si një udhëheqës politik qe”ofron shpresën më të mirë për të gjithë amerikanët.

Qyteti qe nderoi Trump është i drejtuar nga Xhelal Mziu, një parti e qendrës së djathtë opozitare Demokratike .http://europe.newsweek.com/albanian-town-just-named-donald-trump-honorary-citizen-524801?rm=eu

Hyrja ne garen presidenciale e Trump ka ndarë Eliten Drejtuese te Shqipërisë dhe popullin shqiptar. Ndërsa një taksist shqiptar ka mbuluar makinën e tij të gjithë në fotot e Trump, duke thënë se imazhet kishte tërhequr më shumë biznes për të në Tiranë , kryeministri i vendit Edi Rama në prill se Trump është “turp i qytetërimit tonë .Ai tha se kandidati republikan ishte turp në sytë e botës dhe në sytë e të gjithëve ata që e shohin Amerikën si qyteti ndritshëm në kodër” qe zgjedhin nje kantidat qe ka një boshllëk të mungesës së informacionit, mungesa e arsimit, [dhe ] mungese te kulturës rreth feve. ”

Vetëm një muaj para zgjedhjeve, Rama tha se “Zoti na ruajt”, që Trump duhet të zgjidhet si president të SHBA-se, para se të ndryshuar tonin e tij pas Trump ka siguruar fitoren.

Duke uruar Presidentin atu për fitoren e tij dhe suksesin që amerikanët dhe partnerët e Shteteve të Bashkuara dëshirojnë të atij vendi të madh, jam i bindur se marrëdhënia jonë strategjike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, do të vazhdojë të forcojë në interesin më të mirë të vlerave tona të përbashkëta , të cilat e bëjnë Shqipërinë një aleat të çmuar të popullit dhe qeverisë së SHBA-ve “