Obama zbaton ligjin e jashtëzakonshëm që i ndalon Trump-it çdo veprim në mjedis

Vetëm një muaj para përfundimit të presidencës së tij, Barack Obama njoftoi ndalim të pacaktuar për kërkimin e naftës në det të hapur dhe shpimin për kërkimin e gazit në Arktik dhe në bregdetin e Atlantikut duke vënë një pengesë e vështirë për administratën e ardhshme të Shtëpisë së Bardhë.

Obama vendosi rë vërë në zbatim një dispozitë të 1953-it, ligj i hartuar për mbrojtjen e shkëmbinjve nënujorë koralorë dhe jetës detare më Artik, shkruan “The Independent”.

Veprimi vjen ndërkohë që Donald Trump po finalizon kabinetin e tij para se të marrë detyrën në janar.

Trump ka premtuar të ndryshojë shumë prej politikave të mëdha mjedisore të Obamës, dhe tërheqjen e SHBA-ve nga Marrëveshja e Parisit për Ndryshimet Klimatike Globale.

Por ky ligj i sapo zbatuar do të jetë shumë i vështirë, për të mos i thënë i pamundur për t’u ndryshuar nga administrata e Donald Trump.