Provokimet e Ramës, Samaras: Po bën kërcënimet më komike

Ish-Kryeministri i Greqisë, Antonis Samaras i ka cilësuar deklaratat e fundit provokuese të presidentit të Turqisë, Erdogan dhe Kryeministrit të Shqipërisë Rama si përgjegjësi e qeverisë greke.

“Kërcënimet e Erdogan? Mos u shqetësoni nga kërcënimet e tij, se ai gjen dhe bën. Por nuk është vetëm presidenti turk që po e bën këtë”, tha Samaras duke iu referuar deklaratave të fundit të Ramës.

“Edhe Rama ka nisur të ngrejë zërin… jam i shqetësuar për këtë, së pari dhe mbi të gjitha për dobësimin e Greqisë. Ky është një provokim i një fqinji që merr guxim për të provokuar fqinjin e tij nerzov”, shtoi ish-kryeministri grek.

Sipas Saramas e gjithë kjo situatë është krijuar nga dobësimi i pozicionit ndërkombëtar të Greqisë pasi një gjë e tillë nuk ndodhte para vitit 2015.

“Dobësimi ndërkombëtar i vendit dhe trimërimi i atyre që mendojnë se mund të përfitojë. Edhe Shqipëria, e cila po bën kërcënimet më komike”, përfundoi Samaras.