Rama: Ja sa rriten rrogat e mjekëve, policëve dhe mësuesve

TIRANE- Gjatë diskutimeve të projektbuxhetit për vitin 2017 në Kuvend, kryeminstri Edi Rama bëri të ditur rritjen e rrogave në çdo sektor, duke nisur nga administrata, mësuesit, mjekët e pensionistët.

Administrata
Niveli i ulët i administratës – rritje me 36%, shkon në 370 mijë lekë
Mësuesit e 9-vjeçareve : Rritje me 10% – 646 mijë lekë
Mësuesit e gjimnazeve: Rroga shkon në 678,50 mijë lekë
Lektorët: rritje me 103 mijë lekë në muaj
Profesorët: rritje me 139 mijë lekë në muaj
Mjekët – Rritje me 13%, nga 690 mijë lekë në 780 mijë lekë
Infermierët – Rritje me 15%, nga 390 mijë lekë në 450 mijë lekë
Policia – Rritje e mëtejshme me 10%
Pensionet – Rritje me 3%