Rama: Jam gati të takojë Presidentin Putin. Rusët nuk janë antishqiptarë

Kryeministri, Edi Rama ka deklaruar gjatë intervistës në “Top Story” në Top Channel se, eshte gati te takoje presindentin e Rusise Putin.

Rusia nuk është armik i Shqipërisë, por Rusia ka një strategji të qartë për të rritur ndikimin e saj në Ballkan. Kështu shprehet Kryeministri, Edi Rama i cili thotë se drejtimi Perëndimor i Shqipërisë nuk e pengon që të ketë dialog me Rusinë.

“Rusët nuk janë antishqiptarë. S’kanë asnjë lidhje me ndonjë vokacion antishqiptar”, tha Rama.

“Është e qartë që Rusia ka një strategji për të qenë më influente në rajonin tonë dhe nëse do të bëja një krahasim do të thoja që në anën e BE ka luhatje të qarta për zgjerimin, ndërsa në anën e Rusisë strategjia është e qartë e dukshme e prekshme dhe pa luhatje. Strategjia e Rusisë është koherente dhe këmbëngulëse në çdo veprim dhe kjo duket qartë edhe në Ballkan.”

I pyetur nëse do ta takonte Presidenti rus, Vladimir Putin, Rama u përgjigj se nuk do të nguronte.

“Nuk ka qenë asnjëherë në rendin e ditës një gjë e tillë, por nëse do të vendosej, nuk do të kisha asnjë ngurrim që ta takoja”, u shpreh Rama.