Shqiptarët vjedhin energjinë elektrike dhe në Itali, 3 të arrestuar në Romë

Pas një hetimi të kompanisë së shpërndarjes së energjisë elektrike, karabinierët e Romës kanë arrestuar 11 emigrantë për vjedhjen e energjisë elektrike. Ndërmjet tyre, 3 ishin shqiptarë, kurse të tjerët moldavë, rumunë dhe marokenë.

Energjia elektrike furnizonte ndërtesën private që ata e kishin uzurpuar prej koshësh në mënyrë të paligjshme në rrugën Villa Santo Stefano, në zemër të lagjes Prenestino.

Karabinierët zbuluan lidhje të rrezikshme me kabllo ajrore, bërë me rrjetin elektrik publik dhe vulat e sahateve të hequr. Rrjeti abuziv u prish nga kompania e shpërndarjes që e ktheu në gjendjen e mëparshme dhe 11 të arrestuarit tani presin gjykimin.