Si ia rrëzon Bode, Ramës, buxhetin e ri: I hoqe taksën biznesit të vogël, po i dyfishove taksat lokale!

Ridvan Bode, ish-ministri i Financave të Shqipërisë në qeverinë “Berisha” i ka kundërshtuar duke i analizuar një për një deklaratat e Kryeministrit Edi Rama për çdo fushë të ekonomisë gjatë shqyrtimit të projekt-Buxhetit të vitit 2017 ën Kuvend.

Vetëm për ish-të përndjekurit, Bode i kujtoi Ramës se ishte angazhuar t’i dëmshpërblinte, mirëpo kishte zgjedhur ta bënte këtë me atë pakicë që ishte gjallë, 6 – 7 mijë persona, pasi natyrisht, kjo ishte më e thjeshta, ata ishin pak, duke lënë në harresë dhe pa dëmshpërblyer trashëgimtarët e atyre që vuajtën më shumë, që vdiqën e u vranë në burgje. “Madje, Rama, edhe për këta të gjallët që kishte marrë përsipër, ka dhënë vetëm 2 këste,” theksoi Bode.

Bode po ashtu rrëzoi pretendimet e Ramës për akcizën, taksat, çmimin e karburanteve në tërësi e në veçanti në bujqësi; rrëzoi pretendimet për heqjen e taksës për biznesit të vogël apo hapjen e 300 mijë vendeve të punës etj.

Ish-ministri tha: “Sot biznesi i vogël paguan në formën e taksave lokale, të shërbimit, tarifave të bashkisë, reklama, pastrim etj. dy herë më shumë se ç’paguante më parë. Dhe kjo është ajo “zeroja” e Kryeministrit,” tha Bode.