Si të bëheni më inteligjentë duke u relaksuar

Jo vetëm ushtrime fizike. Truri ynë ka gjithashtu nevojë të stërvitet rregullisht.

Mënyra më e mirë për të zhvilluar memorien, aftësitë e përqendrimit dhe vullnetin është të nisim të mësojmë diçka të re.

Por, sigurisht të gjesh kohë çdo ditë nuk është gjithmonë e lehtë.

Ja se si mund të përmirësoni aftësitë tuaja mendore e të relaksoheni në të njëjtën kohë:

1-Në vend të shihni televizor, lexoni një libër (Zhvillon imagjinatën)

2-Luani lojëra në kompjuter (Përmirëson mendimin taktik dhe strategjik)

3-Niseni ditën me një gotë me ujë (Përmirëson shpejtësinë e punës)

4-Shihni filma në gjuhën e tyre origjinale (Përmirëson fleksibitetin mendor dhe njohurinë mbi gjuhët e huaja)

5-Pushoni dhe pini një filxhan me çaj jeshil (Zhvillon përqendrimin)

6-Bëni një gjumë të shkurtër gjatë ditës (Përmirëson përqendrimin dhe vëmendjen)

7-Kaloni kohë me njerëz që janë më të zgjuar se ju (Zgjeron këndvështrimin e botës)

8-Përfshihuni në debate e diskutime me të tjerët (Zhvillon mendimin logjik dhe aftësinë për të dhënë argumente racionale)

9-Bëni një shëtitje në ajër të pastër (Përmirëson produktivitetin tuaj)

10-Shkruajini mendimet dhe idetë tuaja në një ditar (Zhvillon kreativitetin tuaj).