‘Të vdekurit mund të rikthehen në jetë’ – projekti inovativ që ka marrë rrugë

Një eksperiment inovator për të parë nëse është e mundur të rigjenerohet truri i njerëzve të vdekur ka marrë aprovimin e vëzhguesve të shëndetit në maj të vitit 2016, shkruan The Telegraph, citon Syri.net/

Specialistit indian, Dr. Himanshu Bansal, që punon me kompaninë Biotech, “Revita Sciences and Bioquark Inc”,  është dhënë leja etike që të rekrutojë 20 pacientë që janë deklaruar klinikisht të vdekut nga goditje traumatike truri, për të provuar se pjesë të sistemit nervor qëndror mund të sillen përsëri në jetë.

Shkencëtarët do të përdorin një kombinim kurash, që përfshijnë edhe injektimin në tru të qelizave burimore dhe një përzierje “peptides”, krahas lazerit dhe teknikave të stimulimit nervot që janë përdorur për të nxjerrë pacientët nga koma.

Imagjinoni që të vijë në shtëpi dhe t’ju përqafojë, fëmija juaj 6-vjeçar, fëmija që deri dje ishte në një barelë spitali i shpallur me tru të vdekur. Histori e frikshme? Jo. Kjo është tani një një mundësi, të paktën sipas disa shkencëtarëve në Bioquark Inc., një kompania bioteknologjie me bazë në Filadelfia, shkruan Alltypewriters.in.

Këta shkencëtarë kanë për qëllim të ringjallin të vdekurit duke injektuar “peptides” në rruazat e shtyllës kurrizore të 20 pacientëve klinikisht të vdekur, stimulus nervash, lazera dhe duke përdorur qeliza burimore për një periudhë prej 6 muajsh.

Në një kthesë të papritur të ngjarjeve, projekti i quajtur “ReAnima Projekt”, u aprovua dhe eksperimenti ka filluar në Indi; është një sipërmarrje e përbashkët ndërmjet Bioquark Inc dhe Revita life Sciences Biotech.

Pjesëmarrësit në eksperiment do të kenë çertifikatën e vdekjes dhe do të jenë të mbajtur në jetë vetëm me pajisje. Ata do të monitorohen për disa muaj duke përdorur pajisje imazherike të trurit për të parë shenjat e rigjenerimit, veçanërisht të palcës kurrizore të sipërme, rajoni më i vogël i trurir që kontrollon frymëmarrjen dhe rrahjen e zemrës.

Ekipi beson se qelizat burimore të trurir mund të jenë në gjendje për të fshirë historikun e tyre dhe rinisin jetën sërish, bazuar mbi indet që i rrethojnë, një proces që është parë të ndodhë në mbretërinë e kafshëve, në krijesa si salamandrat që mund të rigjenerojnë gjymtyrë të tëra.

Dr. Ira pastror, Shefe Ekzekutive e “Bioquark Inc” tha se kjo përfaqëson gjykimin e parë të këtij lloji dhe një tjetër hap drejt kthimit nga vdekja në jetën tonë: “Ne shpresojmë të shohim rezultatet brenda dy-tre muajve të parë.”/Syri.net