Turqi, arrestohet gazetari i njohur investigativ

Gazetari investigativ Ahmet Sik është marrë në pyetje sot nga policia turke në lidhje me një seri postimesh në rrjetet sociale.

Agjencia shtetërore turke e lajmeve, “Anadolu”, raporton se Sik u ndalua nën dyshimin se e ka fyer shtetin, ushtrinë dhe policinë shtetërore dhe se është përfshirë në propagandën e terrorizmit në Twitter.

Arrestimet dhe përndjekjet e shkrimtarëve dhe gazetarëve kanë shtuar shqetësimet rreth përkeqësimit të gjendjes të së drejtave dhe lirive të njeriut në Turq