Unioni Gjyqtarëve çon në Kushtetuese ligjin për statusin e gjyqtarëve

Unioni i Gjyqtarëve ka vendosur që të dërgojë në Gjykatën Kushtetuese “Statusin për gjyqtarin”. Ka qenë vetë kreu i këtij Unioni, Gerd Hoxha ai i cili e ka dorëzuar ankimin në Kushtetuese.

Sipas Hoxhës, “ky ligj kufizon kompetencat Kushtetuese dhe për këtë arsye kërkohet pezullimi i tij”.

“Na kufizon një sërë të drejtash, atë të kompetencave për emërimet e krerëve të gjykatave”, u shprehën drejtuesit e Unionit të Gjyqtarëve.