Wow ja çfarë ndodh nëse do e dërgonit ADN-në tuaj në Hënë

Miliona njerëz në mbarë botën do kenë shansin që të përjetësohen në Hënë.

Një sipërmarrje private synon që të financojë një udhëtim për në Hënë brenda dekadës së ardhshme.

Për vetëm 100 dollarë, secili është i ftuar që të blejë hapësirë në disqet e memories dhe për një shumë ende të pacaktuar ju mund të dërgoni në Hënë foto, video, flokët apo çfarë të mendoni se duhet depozituar në satelitin e Tokës.

Qëllimi është të mblidhen 500 milionë stërlina.

Misioni quhet Lunar Mission One dhe me paratë e financuara nga publiku, do të udhëtojë për në Hënë në Polin e Jugut, aty ku ka dritë konstante dielli.

Atje do të gërmojë 100 metra për të mbledhur mostra për analiza shkencore.

Brenda në vrimë do vendosen të dhënat e mbledhura nga publiku në Tokë.

Mendohet që misioni do e nisë udhëtimin në vitin 2024.