Yumi, ky është roboti i shtëpisë që funksionon me Android dhe Amazon Alexa

Kompania Omate e cila krijoi një nga orët e para të zgjuara, të mundësuara me Android, zbuloi robotin Android i cili punon me Amazon Alexa.

I pajisur me një ekran HD me prekje 5-inç LCD ,Yumi ofron qasje në të gjitha aplikacionet Android.

Më e  rëndësishmja është se ju mund të kërkoni çfarë të doni nga roboti dhe shërbimi i zërit Alexa i Amazon (e AVS) do t’ju japë përgjigje.

Sipas shefit ekzekutiv, Laurent Lepen, pjesa njohjes së zërit është mundësuar nga sensorë AVS. Yumi mund të shfaqë edhe asistentë të tjerë e inteligjencës.

Në sajë të folësve të fuqishëm me audio çertifikuar nga Akamys, Yumi mund të luajë muzikën tuaj të preferuar nga shërbimet e njohura si Spotify apo Pandora me një cilësi mjaft të mirë.

Këto janë disa nga karakteristikat më të veçanta të robotit të zgjuar:

– Version Android v5.1 me porosi nga Omate
-Ekran 5-inç HD me prekje LCD 720 × 1280
RAM 1 GB –Kujtesa e brëndshme 8 GB
Asistent inteligjent mundësuar nga Amazon Alexa
-Pyesni Yumi për atë që ju doni të dini:parashikimin e motit, raportin e lajmeve, informacion për trafikutn, Wikipedia etj.
Muzikë dhe Argëtim: pyesni Yumin për të luajtur një këngë apo një listë dëgjimi nga shërbimet tuaja cloud: Spotify / Pandora / TuneIn / Amazon Muzikë

Lidhu me Yumi në sistemet tuaja të rrjeteve në shtëpi – Video survejimi Remote me 5 kamera e përparme MP UltraPixel nëpërmjet aplikacionit telekomandë.

Mbi 3.000 Amazon Alexa aftësitë Apps – Video thirrje nëpërmjet aplikacioneve VoIP (Skype / facebook / Google Duo dhe më shumë …)

Lidhu Yumi për TV tuaj nëpërmjet HDMI

Luan lojera – Qasje në 2 milionë aplikacione në dispozicion në Play Store Google – Portet: mikro USB-B / HDMI – Folës të dyfishtë Stereo me audio Akamys/