Zbulohen mashtrimet e Ramës, jep 48 leje koncesionare për të nderuar HEC. Ja emrat

Qeveria “Rama” nuk i ka shpëtuar tundimit për të firmosur aprovimin e lejeve zhvillimore për ndërtimin e një sëri hidrocentralesh në vend. Çuditërisht një pjesë e koncesioneve të anatemuara aq fort në ditët e para të qeverisjes, kanë arritur të zbusin disi qëndrimin me investimet që kanë paraqitur në tryezën e qeverisë.

Të dhënat zyrtare tregojnë se nga viti 2014 deri në mes të vitit 2016 janë dhënë jo pak por 23 lejë zhvillimore komplekse për ndërtimin e 48 hidrocentraleve nga 23 kompani koncesionare.

Të ndara me vite rezulton se në vitin 2014 u dhanë 9 lejë  për 16 hidrocentrale, për vitin 2015, 12 leje për 30 hidrocentrale dhe për gjysmën e vitit 2016 janë dhënë vetëm dy leje për dy shoqëri. Por cilat janë në fakt 23 kompanitë që kanë fituar të drejtën e zhvillimit të koncesioneve të tyre gjatë qeverisjes së kësaj mazhorance, bën të ditur “Scan TV”.

Kompanitë koncesionare:

“Dragobia Energy” shpk

“Gjur Rec” sh.p.k

“Koxherri Energji” sh.p.k

“HEC Treska”

Truen” sh.p.k

“Shutina Energy” sh.pk

“Hec Dunicë” sh.p.k

“Ballenja Poëer Martanesh”

“Sa – Ga” sh.p.k.

“Bardhgjana” sh.p.k

EnRel Hydro” sh.p.k

Favina 1 sh.p.k

“Fatlum” sh.p.k

“Lashkiza” sh.p.k

“C&S Energy” sh.p.k

“Gavran Energy” sh.p.k

“Denas Poëer” sh.p.k

“Kroi Mbret Energji” sh.p.k.

“Delia Group” sh.p.k

“S.P.E Gjadër” sh.p.k

“Hydro Seta” sh.p.k  “Xhengo Energji” sh.p.k