Zbulohen oqeane nënujore me krijesa misterioze

Njëra nga temat më të përdorura nga regjisorët e filmave fantashkencë është zbulimi i hapësirave nënujore, me ekosisteme të çuditshme, në të cilat jetojnë krijesa misterioze.

Tani, që kemi hulumtuar çdo cep të botës dhe kemi satelitë që na vëzhgojnë nga lart, hapësirat nëntokësore dhe nënujore kanë mbetur vendet e vetme misterioze për njeriun. Ndonëse këto hapësira vazhdojnë të jenë tejet të panjohura për njerëzimin, një studim i realizuar së fundmi, që është publikuar në revistën ‘Lithos’, pretendon që Toka, në fakt, ka oqeane masive nënujore, në të cilët jetojnë krijesa të çuditshme, që janë të panjohura për njerëzimin.