Zoti Ministër, gruaja që u flak dje nga ballkoni kishte Urdhër Mbrojtje

Nga Majlinda BREGU

Zoti Ministër i Drejtësisë,

Një grua është flakur dje nga nga ballkoni i shtëpisë si plaçka më e pavlefshme, nga një Burrë-Shtaza i radhës.

Mediat thonë sot se Viktima ka patur një Urdhër Mbrojtje nga Gjykata e Fierit, pas denoncimeve të mëparshme për ushtrim dhune ndaj saj.

Urdhri i mbrojtjes kur një grua e dhunuar kërkon ndihmë, e detyron kriminelin burrë që pavarësisht nga “soji i hallit” që paraqet si shkak për shtazërinë:

-të largohet nga banesa

– të mos i afrohet bashkëshortes dhe fëmijëve

– të ruaje distancën nga shtëpia ku ajo jeton bashke me fëmijët apo nga vendi i punës dhe shkollës së fëmijëve etj etj.

Unë jam e qartë se fuqia jonë e veprimit dhe reagimit kundër një kërcënimi si dhuna ndaj grave që është terrorizëm i qartë, i pastër, i çmendur në vend të jetë po aq e egër sa egërsia e Shtazëve, po rrezikon të mbetet vetëm tek keqardhja njerëzore.

Por ky rast po më tmerron nga ky detaj: Urdhri i Mbrojtjes!

Zoti Minister,

Kush është ai Gjyqtar që paska lëshuar një Urdhër Mbrojtje që e lë burrin që gruaja e padit për dhunë, të jetojë në një shtëpi me të derisa ta hedhë nga ballkoni????

Nëse kjo është tërësisht e vërtetë, padinë për këtë Gjyqtar, do ta bëj Vete!