4 ngjarje skandaloze të historisë

Gjatë periudhave nëpër të cilat ka kaluar njerëzimi kanë ndodhur ngjarje tragjike, në dëm të grupeve të caktuara të njerëzve, por jo rrallëherë edhe të çuditshme e të pa kuptueshme.
Gazetametro.net ka përzgjedhur disa fakte të cilat mund të quhen skandaloze, duke u nisur nga fakti se historia e shumë njerëzve është shkruar në dëshira të individëvë të caktuar e të pandërgjegjshëm, si rasti i ushtarëve amerikanë, në Luftën e Dytë Botërore, kur kanë përdorur trupat e vdekur të njerëzve si dekorime.

1. Kur bolshevikët rusë përmbysën qeverinë e përkohshme, dhe hynë me forcë në Pallatin e Dimrit në vitin 1917, revolucioni i tyre u ndërpre për disa ditë. Arsyeja ishte mëse qesharake, ata u dehën rëndë pas zbulimit të një kantine vere në bodrumin e godinës.

2. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, propaganda që synonte dehumanizimin e japonezëve, rezultoi kaq e suksesshme saqë marinsat amerikanë në Paqësor, mbanin si suvenir pjesë trupash të ushtarëve të vrarë japonezë.

3. Ditari i Ana Frankut u redaktua nga babai i saj, për shkak të disa gjërave të sikletshme që ajo kishte përshkruar, si menstruacionet, zbulimin e vetes në pikëpamje seksuale, dhe informacione mbi meshkujt, nga një djalë të ri që qëndronte i strehuar me ta. Ajo përshkruante gjithashtu pasionin e babait për të bërë shaka duke lëshuar gazra, të cilat ai nuk donte të publikoheshin.

4. Thomas Edison, ekzekutoi me vdekje përmes rrymës elektrike një elefant cirku femër. Ai kishte vrarë në kohë të ndryshme 3 burra (duke përfshirë edhe një trajner abuzues). Mbi 1 mijë njerëz qenë të pranishëm në momentin e ekzekutimit, dhe Edisoni e ka regjistruar atë në një video. /gazetametro/.