Britania do të mbajë një referendum të dytë për daljen nga Bashkimi Europian?

Liberal-demokratët në Britani kanë kërkuar që publikut britanik ti jepet një tjetër mundësi për të votuar mbi marrëveshjen përfundimtare “Brexit” në një referendum të dytë, përndryshe ata do të votojnë kundër nisjes së Nent 50, që zyrtarizon daljen nga BE-ja.

Duke përshëndetur vendimin e Gjykatës Supreme, e cila vendosi se parlamenti duhet të votojë nëse qeveria mund ta fillojnë procesin Brexit, lideri i partisë ,Tim Farron, tha se ku rast “nuk ka qenë kurrë i lidhur me argumente ligjore, por për t’u dhënë njerëzve një zë, dhe një rol në atë çfarë ndodh më pas “.

Liberal-demokratët janë të qartë! Ne kërkojmë votën e popullit në marrëveshje përfundimtare për të dalë nga BE-ja ose ne nuk do të votojmë për nenin 50”, citohte ai nga “The Independent”/ Syri.net