Gati muri mes SHBA dhe Meksikës, Trump: “Sot, një ditë e madhe”

Presidenti amerikan Donald Trump ka thënë se një “ditë e madhe”, teksa njofton planet për sigurinë kombëtare, duke përfshirë edhe ndërtimin e një muri në kufirin mes SHBA dhe Meksikës.

Presidenti i ri amerikan pritet të nënshkruajë disa urdhra ekzekutive në lidhje me emigracionin dhe sigurinë kufitare gjatë disa ditëve të ardhshme, raporton BBC.

Në një postim në Twitter Trump shkruan: “Ditë e madhe planifikohet për sigurinë kombëtare. Në mesin e shumë gjërave të tjera, ne do të ndërtojmë muret e sigurise”.

Ndërtimi i një mur 2000-milje përgjatë kufirit meksikan ishte një nga propozimet e tij kryesore gjatë fushatës zgjedhore presidenciale.

Nder masat e tjera jane edhe ato për “verifikimin ekstrem” të personave që vijnë nga shtatë vende kryesisht myslimane në Lindjen e Mesme dhe Afrikë.