Ja kur do të hidhet shorti për anëtarët e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

Kryetari i Kuvendit Ilir Meta ka bërë të ditur me anë të njoftimi se ditën e premte, në datë 27 janar 2017, ora 10.00, në ambientet e Kryesisë së Kuvendit do të organizohet hedhja e shortit për përzgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Shorti është i hapur dhe zhvillohet në prani të përfaqësuesve të dërguar nga institucionet e përcaktuara nga ligji, të Avokatit të Popullit; përfaqësuesve të grupeve parlamentare;ambasadorëve dhe medias

Sipas njoftimit të Metës, në datën dhe orën e caktuar për organizimin e shortit mund të marrin pjesë edhe kandidatët e propozuar nga institucionet e përcaktuara nga neni 284 i ligjit nr.115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”.