Kalifornia shpall zyrtarisht gjendjen e jashtëzakonshme

Guvernatori i Kalifornisë, Jerry Brown, ka shpallur mbrëmë vonë gjendjen e jashtëzakonshme në rajonet e këtij shteti, për të shkak të dëmeve të shkaktuara nga stuhitë e fuqishme gjatë gjithe dhjetorit,  janarit, të cilat madje kanë vazhduar edhe gjatë fundjavës së kaluar

Kalifornia, që ka vuajtur nga thatësia, është goditur fquishëm nga të reshjet të  fuuqishme shiu gjatë fillimit të dhjetori,  janarit dhe gjatë fundjavës së kaluar, raporton “AFP”.

“Kam parë se ekzistojnë kushte ekstreme rreziku për sigurinë e njerëzve dhe pasurisë, si pasojë e dëmeve të shkaktuara stuhia”, tha guvernatori, Jerry Brown.

Ai e ka urdhëruar zyrën e shërbimeve të emergjencës së Kalifornisë që “te ndihmoej qeveritë lokale”.

Derisa zyrtarë ende janë në procesin e vlerësimit të dëmeve nga erërat e fuqishme  por konsiderohet se arrijnë “në dhjetëra miliona dollarë”.

Gjendja e jashtëzakonshme është shpallur në 50 prej 58 qarqeve të Kalifornisë.