Këshilltarja e Trumpit arsyeton gënjeshtrat e zëdhënësit të Presidentit: Ai ofroi fakte alternative – Opozita.com

Papa Françesku ka tërhequr vërejtjen për rrezikun e rritjes së liderëve populist sikurse Adolf Hitleri.

Ai i bëri komentet për gazetën spanjolle ‘El Pais’ derisa Donald Trump po betohej si Presidenti i 45’të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Por ai tha se është shumë herët për të gjykuar Trump, pavarësisht retorikës së tij për ndërtime muresh.

“Mendoj se duhet të presim dhe të shohim”, tha ai.

I pyetur nëse atë e brengos rritja e populizmit në Shba dhe Europë, ai tha se njerëzit nuk duhet t’i përsëritin të njëjtat gabime si në vitet e 30’ta.

“Krizat provokojnë frikë, alarm. Mendoj se shembulli më i qartë i populizmit europian është Gjermania më 1933”, tha Papa.

“Krizat shkaktojnë frikë, alarm. Sipas mendimit tim, shembulli më i qartë i populizmit europian është Gjermania në vitin 1933. Gjermania ishte e rrënuar, në kërkim të një udhëheqësi në gjendje për t’i rikthyer vendit identitetin e tij, e një i ri i quajtur Adolf Hitler tha se mund ta bënte këtë”.