Kreu i Fondacionit Soros në Shqipëri e pranon: Po, kemi paguar për Reformën në Drejtësi

Kreu i fondacionit ‘ Soros’ në Shqipëri, Andi Dobrushi më në fund ka folur për akuzat e fundit mbi ndikimin që ka fondacioni në Shqipëri, kryesisht në politikë dhe qeverisjen e Rilindjes së Edi Ramës. Gjatë një deklarate për mediat, ai ka deklaruar se I gjithë stafi është krenar që po financon reformën në drejtësi, ndërsa fondacioni është në krye të shoqërisë civile. Dobrushi tha se fondacioni ka marrë një rol që nuk e kanë marrë të tjerët, ndërsa akuzat janë telenovela përpara mbajtjes së zgjedhjeve, për të gjetur armikun e jashtëm.

“Ne jemi krenare qe jemi përfshirë në krye të shoqërisë civile, si pjesmarrës në reformën në drejtësi. Është një reformë që mbështetet nga 96 % e popullsisë. Nuk e shoh të gabuar rolin e fondacionit për tju përgjigjur 96% të popullsisë dhe për të marrë një rol që nuk e kanë marrë të tjerët. Në këtë pikë kemi bërë gjënë e duhur, nëse ka dikush që mendon se kemi bërë gabim, le të dalë e ne jemi gati të përballemi me të. Kemi pasur përfshirje që në momentin e parë, kemi mbështetur financiarisht bashkëpunimin me ambasadën amerikane dhe partnerët evropianë. Mbështetja që fondacioni i jep procesit, e ritheksoj, procesit të reformës, është bërë me një marrëveshje me Kuvendin e Shqipërisë. Të gjitha telenovelat që shohim këto kohë i shtohen argumenteve për të krijuar një fasadë të re përpara zgjedhjeve për të gjetur armikun e jashtëm”, deklaroi Dobrushi.