Martin Shkreli i pandalshëm: Zbulon ‘të palarat’ e industrisë farmaceutike amerikane

Shqiptari më i urryer në SHBA, Martin Shkreli i tregoi edhe njëherë Amerikes se është nga ata njerëz më të cilët “bën mirë mos të ngatërrohesh”, shkruan “RT”.

Pasi një kompani gjigante farmaceutike ndërmori një fushatë për të dëmtuar drejtpërdrejt atë dhe produktet e tij ‘ekskluzive’, Shkreli ka goditur mbrapsh duke listuar të gjitha skandalet e kompanisë së drogës.

“Jam shumë i nxehur- e hap Shkreli videon e tij në YouTube – Ky grup lobingu, “PhRMA”, mendon se duhet të më sulmojë për problemet industriale që kam shkaktuar . Kështu unë krijova një faqe interneti të quajtur “Pharmaskeletons.com”, aty  mund të shihni se industria ka një histori me mjaft probleme dhe mega-skandale. ”

Shkreli tha se ai hetoi për çdo anëtar të grupit “PhRMA” dhe zbuloi disa nga skandalet që kanë pllakosur kompanitë në të kaluarën, raporton SYRI.net.  Ai përmendi 26 kompani specifike të drogës dhe ka fjalë të ashpra për 25 prej tyre.

Faqja e internetit të Shkrelit ka një listë alfabetike të të gjitha kompanive të drogës, me shënime mbi historitë e disa barnave që shkaktuan skandale me rritjen e çmimet drogës,  fshehjen e efekteve anësore të barnave, apo masat ekstreme mbi kultivimin e drogës

Kjo është videoja e plotë e deklaratës se ashper të Martin Shkrelit. /SYRI.net/