McCain dhe Graham njoftojnë mbështetjen për Rex Tillerson për Sekretar të Shtetit në SHBA

McCain dhe senatorët e tjerë ishin të shqetësuar për lidhjet e Tillerson me Rusinë.

Senatorët republikanë, John McCain (Arizona) dhe Lindsey Graham (South Carolina), kanë deklaruar se të dielën ata do të votojnë për të konfirmuar ish shefin e Exxon Mobil, Rex Tillerson, si Sekretar të Shtetit. Lidhjet e ngushta të biznesit të Tillerson me Rusinë dhe liderin e saj, Vladimir Putin, i ka shqetësuar senatorët nga të dyja palët – sodomos skifterët e politikës së jashtme të tillë si McCain, shkruan Huffington Post, raporton Gazeta Express.

“Edhe pse ne ende kemi shqetësime për marrëdhëniet e tij të kaluara me Qeverinë ruse dhe presidentin Vladimir Putin, ne besojmë se z Tillerson mund të jetë një avokat efektiv për interesat e SHBA-së”, thanë një deklaratë të përbashkët McCain dhe Graham. “Tani më shumë se kurrë, me miqtë e Amerikës të dekurajuar më shumë dhe armiqtë tanë në rritje dhe me më shumë guxim, ne kemi nevojë për një Sekretar të Shtetit i cili njeh se kombi ynë nuk mund të ketë sukses në botë si i vetëm”.

McCain foli për synimet e tij dje në “This Week me George Stefanopulos”.

“Unë do të votoj në favor të emërimit të tij”, tha ai. “Unë kam pasur biseda të shumta me të. Dhe, përsëri, shqetësimet e mia kanë qenë në lidhje me marrëdhëniet tona me Rusinë. Dhe marrëdhëniet e tij të fundit, – dhe jam shumë i kujdesshëm në lidhje me këtë – por unë besoj se zoti Tillerson e kupton rëndësinë e një marrëdhënie të patundura dhe të forta”, tha senatori McCain.