Meta hap shortin për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi

Në Kuvendin e Shqipërisë sot hidhet shorti për përzgjedhjen e përzgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Mbledhjen e ka drejtuar kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, që ka njoftuar hedhjen e shortit dhe ka ftuar Sekretaren e Përgjithshme të Kuvendit, znj.Albana Shtylla, që të shpjegojë procedurat.

Në hedhjen e shortit kanë qenë të pranishëm përfaqësuesit e disa institucioneve:

Nga Gjykata Kushtetuese, Gjykata e Larta, Prokuroria e Përgjithshme, Avokati i Popullit (Igli Totozani, personalisht i pranishëm) ndërsa KLD-ja kishte njoftuar se nuk do të dërgonte përfaqësues.

Hedhja e shortit u ndoq nga përfaqësuesit e ambasadave dhe organizmave të tjerë ndërkombëtarë në vendin tonë.

Shorti nisin me zgjedhjen e dy anëtarëve të përhershëm nga lista e kandidatëve.