Mos na quani kurva, jemi prostituta – Nga Flavio Qarri

Çdo fenomen, nuk është kurrë dominues dhe konstant! Shfaqet, imponohet, kulminon dhe zbehet! Fatkeqësisht në historinë aktuale të shoqërisë shqiptare, jemi duke jetuar në kulmin e antivlerave! Zyrtarë që nuk kanë turp të përballen publikisht me vjedhjet e tyre (ose hajnitë siç emërtohen nga shqiptarët e Kosovës dhe Maqedonisë), të paaftë që japin mend për çdo gjë, matrapazë që gënjejnë për çdo gjë dhe në fund ato! Ato, të përdalat që na imponojnë moralin e tyre. Disa prej tyre janë aq të pa talentuara sa as nuk e shesin veten si këngëtaruce, por si showgirl. Po, sepse në fillimet e veta, grupi i zuskave që po depërtonin në shtresat e shoqërisë e përdornin zuskëllëkun vetëm për të bërë karrierë. Më pas erdhën ato që e përdornin karrierën në funksion të prostitucionit! Pra këngëtare pa zë dhe pa talent por eskorta të suksseshme të cilat i rrisnin pazarin vetes me pronarët e lokaleve ku performonin apo biznesmenë apo politikanë, nëpërmjet ndonjë videoklipi. Tani zonja dhe zotërinj jemi te përhapja totale e metastazave të kancerit që ka prekur shoqërinë tonë! Ato nuk kanë më as frikë e as turp! Ato mund të dalin tashmë edhe krejt pa brekë! Mund të mburren me klientët e tyre që vijnë nga radhët e deputetëve apo pronarëve të mëdhenj! Mund të kompleksojnë një shoqëri të tërë me xhevahiret origjinale dhe me hiret fallco! Paradoksale, diamantet i duan origjinale por cicat fallco… As nuk e imagjinoj dot se çfarë provon një femër tek të 25-30-tat kur përballet me të tilla pamje në media apo online pasi ka ardhur nga puna e i duhet të ripunojë si mbinjeri me masterin apo doktoraturën apo ndonjë të porsalindur në familjen e saj të re! Goran Bregovic tek lëvronte muzikën rome të Ballkanit zbuloi për një tallje që bënin prostitutat rome kur i ngrinin piacën vetes dhe kënga titullohej “Ne Siam Kurve Tuke Siam Prostitutke”, që siç kuptohet qartë përkthehet “ne nuk jemi kurva, jemi prostituta”. Dhe tmerri shoqëror është që kemi mbërritur te pika e krenarisë së kësaj kategorie. Ne të tjerët kemi frikë të nxjerrim kokën nga dera! Kemi pasiguri, kemi komplekse! Epo mos u shqetësoni. Mekanizmat shoqërorë të shprehura nëpërmjet individit si elementi kryesor do t’ia dalin të ngrenë krye. E nëse tani është radha e putanave, ndërgjegjësimi nuk duhet dhe nuk do të vonojë. E di që treguesit nuk janë idealë! Për koinçidencë dje po kaloja pranë Parlamentit të Shqipërisë! M’u kujtua një detaj interesant! Pronarët e strip club-it të parë në Shqipëri kishin shumë frikë në fillim për hapjen e një biznesi të tillë. Dilema më e madhe ishte vendi se ku do hapej lokali i parë me vajza nudo që kërcenin! Epo pas shumë mendimesh hamendësimesh, studimesh dhe kërkimesh e gjetën! Mu përballë Parlamentit! Keni të drejtë; ju nuk jeni kurva, jeni prostituta! Dhe e di që askush nuk ka nevojë për emra të përveçëm

Poli cajcja a no kundre a men no stikle/Evropa Evropa, mangla pemi kurve des/ Ake amen ake amen cento euro kes
Policia me çizme dhe ne me taka/Evropa Evropa më shumë kurva do të kesh?/Mjafton të na japësh 100 euro cash

Sqarim: Gjithçka që shkruhet më sipër, është qëndrim personal i gazetarit Flavio Qarri.