OKB: 750.000 civilë ende jetojnë nën sundimin e ISIS-it në Mosul

OKB-ja dhe disa organizata të tjera thonë se rreth 750.000 civilë janë ende duke jetuar nën sundimin e Shtetit Islamik (ISIS) në Mosul, me gjithë avancimin e forcave irakiane në qytet.
Koordinatorja e Zyrës Humanitare të OKB-së në Irak, Lise Grande, ka thënë sot në një komunikatë se çmimet e ushqimit dhe artikujve bazik është duke u rritur me të madhe.

Uji dhe energjia elektrike janë shumë të reduktuara dhe se një pjesë e banorëve detyrohen që t’i djegin orenditë për t’u ngrohur.

Komunikata është bashkë-nënshkruar nga 20 grupe ndërkombëtare dhe vendore që operojnë në Irak.