Pajisja përgjuese/ Dëshmojnë drejtorët e burgjeve dhe policisë

Komisioni hetimor për paisjen e përgjimit IMSI Catcher po vijon me marrjen në pyetje të dëshmitarëve lidhur me paisjen përgjuese. I pari që raportoi në mbledhje ishte shefi i policisë së burgut Elbasan, Shkëlqim Kalemi, i cili tha se nuk ka asnjë dijeni për këtë çështje.

Diskutimet në Komision

Flamur Noka: A keni dijeni rreth një paisje IMSI Catcher që është futur në territorin e Republikës së Shqipërisë apo jo?

Shkëlqim Kalemi: Nuk kam fare dijeni.

Flamur Noka: Prej sa kohësh e ushtroni detyrën e shefit të policisë së burgut Elbasan?

Shkëlqim Kalemi: Prej 19 dhjetorit 2013.

Flamur Noka: Gjatë vitit të kaluar, pranverën e 2016 a keni dijeni rreth hyrjes së një punonjësi të policisë të quajtur Entjol Xhelili me një makinë BMW ngjyrë të zezë në territorin e burgut ku jeni shef policie?

Shkëlqim Kalemi: Në dijeninë time jo, me sa kam dijeni unë nuk ka hyrë. Nuk më ka thirrur njeri në takim.

Flamur Noka: A keni dëgjuar në ambjentet e burgut të flitet për një makinë të tillë BMW e zezë X6?

Shkëlqim Kalemi: Ne vihemi në dijeni për gjërat që mund të fiten në institucion, jam një nga drejtuesit e institucionit. Nëse futet një mjet i tillë, por dhe mjeti i autoburgut kur vinë nga komisariati i policisë unë vihem në dijeni. Kështu që unë nuk jam vënë në dijeni për një mjet të tillë që të jetë futur në këtë institucion.

Flamur Noka: As Entjol Xhelili nuk figuron i regjistruar në hyrje-daljet e burgut ku jeni shef policie?

Shkëlqim Kalemi: Në dijeni time jo.

Flamur Noka: Ka sekuestruar policia materiale apo dosje pranë burgur ku jeni shef policie për këtë periudhë apo jo?

Shkëlqim Kalemi: Jo.